Bio-energetisch

Bio-energetische tandheelkunde

Wat is bio-energetische tandheelkunde? De tandarts die zich richt op de principes van deze vorm van tandheelkunde zoekt naar de manieren om bij de behandeling van het gebit het immuunsysteem van de patiënt zo min mogelijk te belasten. Uw gebit is een complex onderdeel van uw hoofd dat relaties heeft met de rest van uw lichaam. Storingen in uw gebit, zoals bijvoorbeeld amalgaamvullingen, dode elementen of tandvleesproblemen zijn van invloed op uw immuunsysteem en uw welzijn.

Deze storingen willen wij oplossen en voorkomen. Dat begint met een duurzaam behandelplan waarbij de voorgestelde oplossingen een zo harmonisch mogelijke uitkomst geven. We kiezen in onze praktijk heel bewust voor zo min mogelijk belastende materialen om uw gebit te repareren. We geven advies over wat u zelf kunt doen om uw mond en uw gebit gezond te houden en welke supplementen u het beste kunt gebruiken.

Materiaalkeuze

Wij werken met zo natuurlijk mogelijke materialen:

Vullingen:

Voor vullingen gebruiken we E.L.S.-composiet. Dit materiaal heeft een zeer lage krimp bij het uitharden. Tevens is de verwerkbaarheid en de hanteerbaarheid heel goed. E.L.S.-composiet bevat géén chemische stoffen die hormoonverstorend kunnen werken (zoals HEMA, TEDGMA en BISGMA). Hierdoor is de acceptatie door uw lichaamscellen tot twee keer beter dan andere composieten.

Bij diepe caviteiten, die dicht tegen de zenuw liggen, gebruiken we de zogenaamde ‘Haaitand’ vulling. Dit is een glasionomeervulling  die gedurende 1 minuut onder verhitting wordt uitgehard. Dit materiaal is 3 keer sterker en gaat heel lang mee. De zenuw raakt door deze vulling veel minder geïrriteerd en de kans op een wortelkanaalbehandeling wordt hiermee verkleind.

Facings, Kronen en Bruggen

Voor de facings, kronen en bruggen gebruiken we zirkonium. Alleen bij ingewikkelde werkstukken wordt soms nog metaal gebruikt.

Implantaten

De keramische implantaten van SDS zijn al 20 jaar getest en zijn doorontwikkeld tot een zeer lichaamsvriendelijk implantaat.

De implantaten van MegaGen zijn ook zeer lichaamsvriendelijk en bieden veel mogelijkheden.

Preventieve Maatregelen

Amalgaam

Amalgaam is een materiaal dat vroeger werd gebruikt om gaten in tanden en kiezen te vullen. Dit materiaal gebruiken wij al 30 jaar niet meer, omdat er kwik in zit dat uw gezondheid kan schaden. Wij kunnen deze vullingen veilig voor u verwijderen en vervangen door E.L.S.-composiet of Haaientand-vulling. Lees hier meer over amalgaam-sanering

Verstandskiezen

We zijn alert op verstandskiezen. In veel gevallen is het beter voor uw gezondheid om ze te verwijderen.

Gezond Tandvlees en gezond Kaakbot

Uw tandvlees en het bot om uw tanden en kiezen dient vrij te zijn van tandsteen en ontstekingen. Dit is het behoud van uw gebit. De mondhygiëniste speelt hierbij een belangrijke rol en kan parodontitis helpen voorkomen.

Energetisch Harmonisch Behandelplan

Er zijn onderzoeken geweest naar de relatie tussen de gezondheid van de mond (het gebit, het tandvlees en het kaakbot) en het ontstaan van ziektes. Er zijn artsen die stellen dat 90 procent van vooral chronische ziektes een directe relatie hebben met de mondgezondheid.

Als we een behandelplan voor u opstellen letten we op de conditie van uw tanden, kiezen, uw tandvlees en het kaakbot. Dode elementen die een risico vormen of amalgaamvullingen kunnen we vervangen. U houdt altijd de regie over wat we wél en wat we niet gaan doen om uw gebit en uw mondgezondheid in optimale conditie te brengen en te houden.

Diagnostiek

Sinds de jaren 80 heb ik, Bob Overdijk, cursussen gevolgd in  Elektro-acupunctuur, MORA-therapie, Kinesiologie, Shihatsu, Orthomoleculair en het gebruik van Laboratoriumtests als methoden om verstoringen, die vanuit het gebit invloed op het lichamelijk en geestelijk welbevinden uitoefenen, in beeld te brengen. Met al deze kennis kan ik u nu goed adviseren bij het opstellen van een Energetisch Harmonisch Behandelplan.

Wilt u weten wat bio-energetische tandheelkunde voor u betekent? Maak dan een afspraak. Bel 0880 – 300 700 of stuur ons een mail.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH