Implantologie

Implantologie

Implantaten zijn dé oplossing voor een stralende en natuurlijke lach

Implantaten vervangen de wortels van tanden en/of kiezen die u moet missen. Ze zijn duurzaam een stevige basis voor kronen en bruggen. De implantaten die ik gebruik zijn van het bedrijf Swiss Dental Solutions van dr. Volz of van het bedrijf MegaGen. De implantaten van SDS zijn van volledig keramisch materiaal  (Zirkonium). De implantaten van MegaGen zijn van titanium met een calcium-coating. Ik kies voor deze materialen omdat deze het meest duurzaam en biologisch verantwoord zijn.

Uw gebit ziet er na de opbouw weer heel natuurlijk uit en u behoudt uw kaaklijn.

Een implantaat is het beste te vergelijken met een kunstwortel. Een implantaat wordt als een schroef in de kaak gebracht en groeit vast in het bot. Op dit implantaat wordt een kroon geplaatst. Ik kies voor implantaten die biologisch verantwoord zijn én zeer duurzaam zijn.

Lichaamsvriendelijke keramische implantaten

Natuurlijk gebit met implantaten

Daar waar geen tanden en kiezen  meer aanwezig zijn  zal het kaakbot gaan slinken. Implantaten  zorgen er voor er voor dat u uw botvolume en dus de vorm van uw gezicht zoveel mogelijk behoudt.

Betere gezondheid met implantaten

Dode tanden en kiezen kunnen een gevaar zijn voor uw gezondheid. Ondanks een wortelkanaal behandeling kunnen de wortels geïnfecteerd raken door zeer giftige bacteriën waardoor uw immuunsysteem continu wordt belast. Om die reden kan het verstandig zijn om de dode kiezen en tanden te vervangen door biologisch verantwoorde implantaten.

Levensduur en kosten van implantaten

De implantaten die ik gebruik zijn bewezen lichaamsvriendelijk en blijven wel 20 tot 30 jaar goed functioneren. Als we de prijs van ons implantaat, inclusief kroon vergelijken met de prijs van een wortelkanaalbehandeling , stiftopbouw en kroon dan is het vaak goedkoper om voor het implantaat te kiezen.

De behandeling

Het plaatsen van een implantaat is een behandeling waar u niet of nauwelijks iets van voelt. Het valt allemaal reuze mee. De eventuele napijn is goed te bestrijden met Ibuprofen of Paracetamol. Na de behandeling duurt het een aantal maanden voordat de implantaten stevig in het bot zijn vastgegroeid. Soms kan al direct een tijdelijke kroon of een brug op het implantaat worden geplaatst.

Hoe verloopt de behandeling?

 

 

1. Voor de behandeling

Begroting

Voordat we beginnen maken we een zo nauwkeurig mogelijke begroting van de kosten van de behandeling.

Hierbij is het belangrijk te weten dat bij het gebruik van een keramisch implantaat dat uit 1 deel bestaat het kan gebeuren dat ik, om extra lengte te  creëren, een zogenaamd mesio abutment op het implantaat moet schroeven. Ik beoordeel dit na plaatsing van het implantaat. Op de begroting ziet u mogelijk hiervoor een stelpost.

Er kan door mij een tijdelijke kroon op het implantaat worden aangebracht. Dit hangt af van de situatie en de mogelijkheden. Wordt er een voorziening apart gemaakt die blijft zitten tot de definitieve kroon wordt gemaakt dan ziet u op de begroting hiervoor een stelpost.

Ziektekostenverzekering

Alleen personen met een tandenloze en drastisch geslonken kaakbot komen in aanmerking voor een vergoeding uit de basisverzekering. Deze vergoeding geldt voor 2 implantaten in de onderkaak en 4 implantaten in de bovenkaak. Bij hoge uitzondering worden eventueel meer implantaten vergoed door de verzekeraar. Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding moet er een machtigingsaanvraag worden ingediend bij uw verzekering voor de betreffende behandeling. Daarvoor heeft uw verzekering 1 röntgenfoto en een behandelplan met een begroting nodig. Deze dienen wij voor u in. U wordt door uw verzekeraar schriftelijk op de hoogte gesteld of de aanvraag is goed gekeurd of is afgewezen.

Indien uw aanvraag is goed gekeurd, dan zal de verzekeraar de kosten voor het ingediende behandelplan vergoeden met uitzondering van het eigen risico of eigen bijdrage. Dit kunt u navragen bij uw verzekeraar.

De duur van de aanvraag verschilt per verzekeraar. Gemiddeld duurt dit 3 tot 6 weken.

Anamnese vragenlijst

U heeft van ons een anamnese vragenlijst ontvangen. Deze lijst geeft ons inzicht in uw medische geschiedenis en het eventuele risico op complicaties. Deze lijst vult u volledig in en geeft u aan ons af. 

Foto’s maken

In bepaalde situaties zal ik u verzoeken een 3 D röntgenfoto te laten maken.Deze foto wordt gebruikt om nauwkeurig te bepalen op welke locatie welk type implantaat moet worden geplaatst. Om exact te kunnen werken wordt er met behulp van deze foto een 3D geprinte boormal gemaakt. Hiermee kan ik zeer voorspelbaar behandelen.

Antibioticakuur

Een dag voor de behandeling gaat u starten met een antibioticakuur. Het recept hiervoor krijgt u van ons uitgereikt of toegestuurd. Deze kuur duurt 5 dagen. U maakt de kuur helemaal af. Als u niet tegen penicilline kunt, laat het ons weten!

Voedingssupplementen

Zoals u weet moet een implantaat na plaatsing vastgroeien.  Voor het vastgroeien zijn cellen nodig, de osteoblasten, die nieuw bot gaan aanmaken. Deze cellen hebben de volgende voedingsstoffen nodig:

                        Calcium – vitamine D3 , vitamine K2

Deze stoffen zijn meestal onvoldoende in onze voeding aanwezig. Om die reden beveel ik deze supplementen aan. Ik raad aan om al een maand voor de behandeling te beginnen met slikken. U doet dit tot 3 maanden na plaatsing. Hiermee versterkt u het vastgroeien aanzienlijk. U kunt dit product tegen de normale verkoopprijs bij ons kopen.

                        Omega 3 vetzuur

Voor het goed functioneren van de celmembranen is Omega 3 vetzuur van groot belang. In onze voeding komt dit veel te weinig voor .We hebben vrijwel allemaal hieraan een tekort.

U kunt dit tekort uitstekend aanvullen met de smaakloze Omega 3 visolie van Eqology. Dit is een Noors bedrijf dat hiervoor vis gebruikt uit de noordelijke, schone wateren en het zodanig verwerkt dat er geen oxidatie plaatsvindt. Ik vertel u uit eigen ervaring dat dit een product is dat uw Omega 3 waarde wél tot de goede niveaus optilt. Uw algehele gezondheid zal er veel baat bij hebben.

Het is ook het enige product dat heel goed scoort in een onafhankelijke laboratoriumtest die de verhouding meet tussen de overvloedig voorkomende Omega 6 vetzuren en Omega 3. De  uitslag van Eqology is (na 3 tot  maanden gebruik) 5-1. De meeste alternatieve producten zitten op 16 met uitschieters naar 60 tot 200. Wilt u Eqology gebruiken, dan kunt u dit product bij ons bestellen.

2. De behandeling

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt u  met  een steriel doek afgedekt. Ikzelf en mijn operatieassistente trekken beschermende kleding aan. Na het plaatselijk verdoven boor ik een gaatje in het kaakbot waar het implantaat in wordt geschroefd. Het implantaat wordt vervolgens tijdelijk afgesloten met een healing-abutment. Ik sluit uw tandvlees met hechtingen die na ruim een week vanzelf oplossen. 

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt de ingreep een uur. Hoe lang het precies duurt hangt af van het aantal implantaten en de hardheid van uw kaakbot.

Voel ik pijn tijdens de behandeling?

U wordt plaatselijk verdoofd en zult vrijwel niets van de behandeling voelen. U blijft wel voelen dat er iets gebeurt, zoals zachte druk en het trillen van de boor. Maakt u zich dus niet druk, het valt allemaal heel erg mee.

Implantologie in beeld

Het verloop van een implantaat behandeling is hier schematisch weergegeven.

 

1. Het kaakbot wordt blootgelegd.

2. Er wordt een gat voor het implantaat gemaakt.

3. Inhelen van het geplaatste implantaat en het vormen van tandvlees

4. Plaatsen van het abutment en de kroon

5. Eindresultaat van de implantaatbehandeling

6. Implantaat in vergelijking met een natuurlijke wortel

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH