Kronen en bruggen

Kronen en Bruggen

Kronen en bruggen komen in beeld wanneer een oplossing gevonden moet worden voor een breed palet aan problemen. Met een kroon kunt u een zwaar gevulde tand of kies behoeden voor verdere afbraak. U kunt dan tevens de kleur verbeteren, u kunt de vormgeving optimaliseren zodat de relatie met de buurtanden en/of buurtkiezen verbetert. Of een scheefstand wordt zo opgelost.

Een prachtige porseleinen kroon bieden wij al aan vanaf € 367,- (energetisch neutraal en onverwoestbaar).”

Een driedelige brug heeft u bij ons vanaf € 1067,- (energetisch neutraal en onverwoestbaar).”

Een porseleinen facing heeft u bij ons vanaf € 307,-.

Een zorgvuldig vervaardigde kroon geeft u vele jaren plezier in schoonheid, vorm en functie. U heeft hierdoor een win-win situatie. Bij een brug wordt naast de verbeteringen die een kroon u biedt ook een ontbrekende tand of kies vervangen. Minimaal zijn dan 3 delen in de brug betrokken. Bruggen kunnen tot wel 14 delen worden uitgebouwd. Dat is tevens een technische prestatie van grote klasse! Om een brug te laten passen dient gewerkt te worden met vrijheidsgraden die in micrometers worden gemeten. ( 25 mu ) Daarbij is van eminent belang dat de tandarts zijn werk zorgvuldig en met grote precisie uitvoert. Alleen dan kan de tandtechnieker een fraaie en goed passende kroon of brug vervaardigen, waardoor u tevreden bent en vele jaren van dit technische wondertje kunt genieten.

Ruim 30 jaar ervaring

Wij hebben 30 jaar ervaring in huis om vrijwel elke situatie van een passende oplossing te voorzien. Een echte doorbraak in ons vakgebied zijn de kronen en bruggen van zirkonium. Dit is een ontwikkeling waar tandartsen en tandtechnici jaren naar hebben uitgekeken. De basis van de kroon is dan niet meer van metaal, goudlegeringen en spaarlegeringen, maar van het geweldige materiaal Zirkonium . Dit materiaal is supersterk, past met zijn materiaaleigenschappen goed bij glazuur en tandbeen en is tandkleurig. De vervaardiging is erg kritisch en gebeurt daardoor geheel met de hulp van computers. De bereikte nauwkeurigheid en voorspelbaarheid zijn indrukwekkend. Op deze basis wordt met porselein door de technieker de bovenstructuur met de hand opgebakken. Zijn vaardigheid maken uw kroon of brug tot een uniek werkstuk dat speciaal bij u past en bij niemand anders. Ambachtelijk maatwerk… waar de oude Egyptenaren ook al meesters in waren.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH