Mondhygiëne

Mondhygiëne

Mondhygiëne is de dagelijkse verzorging van de mond en het gebit om deze gezond te houden en cariës en tandvleesontstekingen te voorkomen, en zo ook de kans op focale infecties te minimaliseren. Het reinigen van de tanden heeft onder meer tot doel het verwijderen van voedselresten, tandplak, en allerhande vlekken (wijn, koffie en nicotine).
Veel tandheelkundige problemen ontstaan door de langdurige aanwezigheid (langer dan 24 uur) van tandplak. Wij adviseren tandplak tijdig te verwijderen door minimaal twee maal per dag de tanden te poetsen.
Veel tandenborstels zijn ook voorzien van een tongschraper om de tong te reinigen. Er wordt meer en meer gebruikgemaakt van een elektrische tandenborstel om de tanden te poetsen.

Een schoon gebit is belangrijk voor u zelf en voor uw omgeving. Voor u zelf omdat de conditie van uw tandvlees de basis is voor de levensduur van uw tanden en kiezen en voor uw omgeving omdat u een verzorgde indruk achterlaat. Onze mondhygiënistes zijn opgeleid om u bij het verkrijgen van een duurzame mondhygiëne van dienst te zijn.

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH