Parodontologie

Parodontologie

U heeft pockets van 4mm of dieper. Dit betekent dat uw kaakbot waarin de tanden of kiezen zijn verankerd door bacteriën wordt aangetast. Belangrijk is om professioneel in te grijpen. De behandeling kan eenvoudig blijven door de bacteriën en debri die zich onder uw tandvlees verstopt hebben keidhard aan te vallen. Alleen totale schoonmaak en opruiming van de bacteriën geeft een duurzaam resultaat. De mondhygiëniste gebruikt hiervoor elektronische beitels, handmatig bediende krabbers en soms antibiotica. Het is een intensief traject, maar eenmaal zonder ontstekingen, bloedend tandvlees en een slechte adem is een aangename gewaarwording.

Aan de basis van alles staat de pocketstatus: de conditie en de aard van de aantasting worden nauwkeurig opgemeten. Dit rapport geeft houvast voor het beoordelen van het effect van uw en onze inspanningen. Van hieruit wordt de aanval op de ziekteverwekker ingezet. Wij gebruiken handmatige en mechanische, ultrasoon reiniging.

Tanden en/of kiezen die een slechte prognose hebben worden kritisch bekeken. Dat zijn de niet onder controle te krijgen elementen , al laat je er alle behandelopties op los. Wij zullen samen bekijken wat verstandig is om te doen. Plaatsen die moeilijk door u schoon te houden zijn, worden tijdens een extra behandeling toegankelijk gemaakt door het daar aanwezige tandvlees weg te halen. Belangrijk is dat uzelf het dagelijks onderhoud effectief kunt uitvoeren. Zo verdwijnen de voedingsbodems voor de bacteriën die uw tandvlees en bot ten gronde richten. Bij heel veel patiënten is dit voldoende om de problemen onder controle te krijgen.

Met deze aanpak besparen wij u de heftige en kostbare flap operatie. Van onze patiënten redt 99% het zonder chirurgische ingrepen waarbij uw kaak tot aan het bot wordt opengelegd. In speciale gevallen kan worden besloten om tezelfdertijd een antibioticum in te zetten. Dit is van belang als we vermoeden dat er een zeer kwaadaardige bacterie het bot heeft geïnfecteerd, die je alleen met een combinatie van mechanische en antibiotische aanpak de baas wordt. Een laboratoriumtest kan hierover duidelijkheid verschaffen.

U zult het als een enorme opluchting ervaren als u na een paar weken gaat merken dat de zeurende pijnen en het altijd maar bloeden van uw tandvlees zijn verdwenen. En bij goed schoonhouden zal dit ook zo blijven. Maar waakzaamheid is altijd geboden. Parodontale ziekte is sluipend, stiekem, het kan geheel pijnloos zijn en slecht zichtbaar van buitenaf. De ene dag lijkt er dus niets aan de hand, de volgende dag zijn er zomaar problemen.

Een gezond parodontium is bovendien de basis van alle verdere behandelingen in uw gebit. Onze aanpak is doelmatig, duurzaam en kostenbesparend. Uw immuunsysteem krijgt het een stuk rustiger, uw algehele gezondheid gaat enorm vooruit. Er zijn steeds meer bewijzen beschikbaar dat deze verborgen bacterie-infecties uw kansen op chronische ziekten elders in uw lichaam doen toenemen .

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH